Bitwa Regionów" to ogólnopolski konkurs kulinarny organizowany w Polsce, którego celem jest promowanie tradycyjnych potraw regionalnych oraz dziedzictwa kulinarnego różnych części kraju. Konkurs skierowany jest przede wszystkim do Kół Gospodyń Wiejskich (KGW), które rywalizują, przygotowując potrawy charakterystyczne dla swojego regionu.
KGW Niedzieliska w I etapie Bitwy Regionów w Zamościu, przygotowały: Hryczane zrazy z dzika z rydzami, pączi z ziemniaków z czerwoną kapustą z miodem spadziowym oraz os z derenia.
W tym roku odbywa się jubileuszowa, X edycja Konkursu Kulinarnego „Bitwa Regionów”. W całej Polsce zgłosiły się 1843 Koła Gospodyń Wiejskich i stowarzyszenia.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.