Tu w Zamościu, cebula w głównej roli
Opublikowano: Aktualizacja:
Autor: Paweł Pawlacz | Zdjęcie: Regionalne Muzeum Cebularza w Lublinie
foto Regionalne Muzeum Cebularza w Lublinie
reklama
Z ZamościaRynek Wielki w Zamościu będzie miał zapach, ale też i smak - cebuli. Wszystko będzie tego dnia cebulowe, bo przed nami III Zamojski Dzień Cebularza, zaplanowany na 20 czerwca (piątek po Bożym Ciele). I znamy już szczegółowy program.
reklama
Zamojski Dzień Cebularza to wydarzenie kulturalne i kulinarne, organizowane w Zamościu, które ma na celu upamiętnienie i promowanie tradycyjnego lubelskiego cebularza. Jest to wyjątkowe święto, podczas którego mieszkańcy i turyści mogą bliżej poznać historię i kulinarne znaczenie tego lokalnego przysmaku.
Program III Zamojskiego Dnia Cebularza (20.06):
Rynek Wielki | godz. 10:00–15:00:
Posmakuj cebulowego menu w Zamościu:
Restauracja Muzealna Ormiańskie Piwnice
Brama Spotkań
Restauracja Bohema
Piwnica pod św. Kazimierzem
Figa z Makiem
Klub Wspomnień PRL-u
Restauracja Renesans
Tauro Burger
Bistro Powiedz Cześć
Krowa na Miedzy
reklama
reklama
reklama
Polecane artykuły:
wróć na stronę główną
ZALOGUJ SIĘ
Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM
e-mail
hasło
Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE
reklama
reklama
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.