Zamojski Dzień Cebularza to wydarzenie kulturalne i kulinarne, organizowane w Zamościu, które ma na celu upamiętnienie i promowanie tradycyjnego lubelskiego cebularza. Jest to wyjątkowe święto, podczas którego mieszkańcy i turyści mogą bliżej poznać historię i kulinarne znaczenie tego lokalnego przysmaku.
Program III Zamojskiego Dnia Cebularza (20.06):
Rynek Wielki | godz. 10:00–15:00:

Pokazy wypieku cebularzy i degustacje – Zamojskie Zakłady Zbożowe

Lody o smaku cebularza? Tak! – tylko w Dolce Vita (Rynek Wielki 11)

Cebularzowa Gra Terenowa (11:00–14:00) – baw się, szukaj i smakuj!

Spacer z przewodnikiem – „Zamość wielokulturowy” z przystankiem na cebularza w mikropiekarence u Greli (start: 12:00)

Gotowanie na żywo z Marcinem Sikorą (13:00)

Cebulowe menu w zamojskich restauracjach (dostępne tylko 20 czerwca!):

Zupy cebulowe, cebularze w wersji włoskiej, burgery w cebularzu, karkówka duszona w cebuli, faszerowana cebula, ślimaczki cebulowe i inne smakowite wariacje!
Posmakuj cebulowego menu w Zamościu:
Restauracja Muzealna Ormiańskie Piwnice

Brama Spotkań

Restauracja Bohema

Piwnica pod św. Kazimierzem

Figa z Makiem

Klub Wspomnień PRL-u

Restauracja Renesans

Tauro Burger

Bistro Powiedz Cześć

Krowa na Miedzy
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.